Der er brug for en ny type teamledelse i disse VUCA tider

Mange ting står for fald i disse VUCA-tider (om VUCA se her og her). Vi kører billedligt talt med stigende hastighed ind i en tåget og sløret fremtid. Her nytter god planlægning, ensartethed og velfriserede teams ikke meget. Mere end nogensinde har vi derimod brug for at forstå omverdenen og have hurtige reaktionsevner. Du og dit team skal i dag være:

  • nysgerrige nok til at kunne se ændringerne forude
  • forskellige nok til at opleve muligheder frem for begrænsninger
  • selvbevidste nok om styrken i teamets forskelligheder til at anvende dem aktivt
  • modne nok til at kunne rumme uenighed
  • fleksible nok til at kunne orientere  jer mod nye muligheder og udfordringer

Sådan et team får du ikke på klassisk vis blot ved at sætte de rigtige folk sammen eller ved teambuilding. Det gør du kun ved at teamet lærer sig selv at kende i sin adfærd i forhold til ovennævnte udfordringer.

Den eneste som har fat i denne tykke ende af disse udfordringer er efter min mening Elisabeth Plum, som med udgangspunkt i hendes konsulentarbejde med og bøger om kulturelle forskelle og –intelligens har udviklet værktøjet Team Potentiale, hvor teamet får indsigt og udviklingsmuligheder via disse dimensioner:

Teampotentiale

3 Comments

Søren Refsgaard Andersen

about 4 år ago

Jep, enig i behovet - Agile,... prøv det :-)

Evy Ravn

about 4 år ago

Relevant input og model, der vækker genkendelse ift. praksis - tak for det.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.