Et dansk Columbus æg?

Der er længe mellem at jeg ser reelle nyheder indenfor projektledelse; men nu er det lige sket! Hver gang det sker, er det bemærkelsesværdigt, at det nye altid er noget ganske simpelt. Columbus ægget er metaforen for en ting, som udgør en simpel løsning på et komplekst problem. Jeg syntes Project Canvas er et Columbus æg!

Projekter er komplekse, og de bliver stadig mere komplekse. Én måde at klare udfordringerne på er at man som projektleder bruger sofistikerede værktøjer og forsøger at overskue og styre kompleksiteten. En anden måde er at give flere mennesker en tilstrækkelig stor fællesmængde af viden om projektet, således at de kan navigere i og klare sig igennem kompleksiteten. Project Canvas er netop en idé, som kan hjælpe et projekt team med at få hurtig overblik og forståelse  ved indgangen til et nyt projekt.

Jeg har i mange år gennemført workshops på halve og hele dage for at starte projekter op. Hver eneste gang har der blandt deltagerne været overraskelser over, hvor meget indsigt og forståelse der kunne opleves på så kort tid! En anden iagttagelse har altid været, hvor stor betydning som den lille håndfuld centrale spørgsmål om projektet kan have for hele forståelsen!

I går faldt jeg så over Project Canvas og kunne straks se, at idéen lige præcis passede til mine behov, når jeg skal facilitere opstarten af projekter ude hos mine kunder. Det er simpelt, det fokuserer på det væsentlige, det er fleksibelt og det giver et fint overblik både on-/off-line. Se selv mere på http://www.projectcanvas.dk/ – opret dig gratis og fyld et canvas ud!

Jeg vender tilbage, når jeg har brugt Project Canvas på et konkret projekt.

Projectcanvas

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.