Hvor er Adize blevet af?

Jeg bragte for nylig Adize’s fire lederroller på bane som en hjælp til at drøfte styrker og svagheder i et team. Team’et havde stort udbytte af begreberne i deres samtaler om hinanden og deres samarbejde og kunne se forklaringer på problemerne i deres måde at arbejde sammen på. Det er det der er styrken ved bl.a. Adizes – let fatteligt og kun få roller at huske giver lynhurtig en værdifuld og spændende samtale.

Bag efter gik det op for mig, at jeg ikke har anvende Adize’s teori eller hørt om den i mindst 5-8 år. Hvad er der blevet af Adize?

Isaac Adize peger på de fire roller Producenten (lad os se at komme i gang), Administratoren (lad os nu lige tænke os grundigt om), Entreprenøren (lad os se, om det kan gøre anderledes) og Integratoren (lad os lige hygge os med en kop kaffe inden). Adize har også udviklet en nyttig model af en organisations udvikling fra babystadiet over voksen og til død. Du kan læse mere om Adize bl.a. her og her, teste dig selv her eller høre manden selv her eller købe bogen Lederens Faldgrupper.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.