Spise kirsebær med de store…

Det er bogstaveligt talt uhyggeligt spændende, når man første gang står over for en topledelsen med en præsentation og et beslutningsbehov.
Alt er i den skønneste orden efter din omhyggelige forberedelse og mængder af finjusteringer og rehearsels.
Mødet kører og du argumentere det bedste du har lært. Men uanset hvor godt du gør det, så sker der ting og sager i rummet, som du ikke er klar over!
Det, du skal huske på er, at projekter og altså også dit altid flytter lidt på den komplekse magtbalance, der findes i enhver ledergruppe. Dit projekt gavner (forhåbentligt) nogle og generer helt sikkert andre i større eller mindre grad. Nogle får; andre får ikke. Penge bliver brugt på noget og derfor ikke på noget andet. Nogle vinder, andre taber og andre igen er upåvirkede.
Derfor rokker du og dine argumenter ved disse forhold, og derfor vil nogle se dig som god og dygtig; medens andre vil på dig som irriterende og som en trussel.
Du kan ikke gøre så meget ved det – blot kan du prøve at gøre dig klart, hvad der er, der er på spil hos parterne. Nogle kolleger med mange års erfaring har evnen til præcist at beskrive det powergame, der kører i ledelsen. De kan ofte forklare, hvorfor den og den bliver sure, fordi den og den altid gør dit og dat, og hvorfor hun passer på og hvorfor han altid gør sådan og sådan etc. Men helt hvad der sker, skal man være del af ledergruppen for at forstå.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.