PRINCE2 har flertallet af 1+ mill. certificerede ingen nytte af!

Jeg bliver stadig spurgt, om det er en god idé at tage et PRINCE2 kursus ”når jeg skal være projektledere på xxxx og yyy typer af projekter”?

Jeg svarer som altid NEJ! det er spild af tid og penge, fordi du ikke bliver en bedre projektleder af PRINCE2. Du lærer hvordan projekter KAN tilrettelægges rent styringsmæssigt (nemlig efter PRINCE2 manualen – en af tusindvis af måder at gøre det på). Men hvad hjælper det, hvis du ikke får fornemmelser for, hvad projekter især drejer sig om?

Præcist som med kørekortet. PRINCE2 svarer til teori-delen; men der lærer du jo ikke at håndtere bilen som en ansvarlig og dygtig bilist! Hvem ville du helst køre med?

PRINCE2 er en slags standard, og hvis man skal samarbejde er det altid en fordel at gøre det på samme måde. Det er og bør være den helt væsentlige årsag til at et firma sender folk på PRINCE2 kurser.

Se den eksplosive vækst i antallet af certificerede her.

2 Comments

Søs Petersen

about 5 år ago

Tror ikke jeg ville vove mig ud i trafikken, hvis ikke mine medbilister havde den teoretiske del af kørekortet ;-) Men er helt enig. Man er ikke en kvalificeret Projektleder(bilist) uden en masse praktisk erfaring. Fordelen ved PRINCE2 er, at man kører efter de samme færdselsregler, ligesom i biltrafikken. PRINCE2-certificerings kurser blev tidligere udbudt som 6-ugers-selvvalgt for ledige umiddelbart efter de var blevet ledige. Da jeg tog min Foundation-certificering juli 2012 var vi ca. 20 på kurset, halvdelen helt nyuddannede CBS'ere, DJØF'ere, Ingeniører ... man kan spørge sig selv om de havde brug for mere teori, men nu er reglerne jo heldigvis ændret.

Finn Svenning

about 5 år ago

Næ, det samme her.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.