Spejlæg er en fin metafor at få ind i projektet, så vi begrænser den tid, hvor vi brokker os over forhold som vi alligevel ikke kan gøre noget ved.

I et spejlæg er hviden stivnet og kan ikke ændret; medens blommen er flydende og kan ændres. I alle projekter er der på sammen måde nogle ting eller vilkår, som vi bare ikke er herre over, og derfor nytter det ikke noget, at vi brokker os over dem igen og igen. Til gengæld er der masser at andre ting som vi kan tage fat på. Pointen er jo, at når vi endelig er sammen i gruppen, så skal vi bruge maksimalt tid på det ting, som vi kan ændre og så acceptere de vilkår vi arbejder under.

Prøv at forklare om spejlæg-metaforen fra starten og gør det til en god og acceptabel vane, at folk kan råde Spejlæg!, når de syntes, at vi har brokket og længe over ting, som vi ikke kan gøre noget ved. Så ved vi hvad der menes, og vi kan hurtigt komme videre.spejlaeg

Velbekomme!

1 Comment

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.