Endnu flere ISO standarder på vej på projektområdet

I sommerens løb udkom ISO21504 “Project, programme and portfolio management — Guidance on portfolio management” eller på dansk Projekt-, program- og porteføljeledelse – Vejledning i porteføljeledelse – se den her hos Dansk Standard.

Sidste år fik vi jo ISO21500 – den længe og spændt ventede første ‘standard’ for projektledelse. Standard i anførselstegn fordi det ikke er en standard, som dikterer, hvordan projektledelse skal se ud; men en guide for hvordan projektledelse kan se ud. I praksis betyder det, at en kunde kan kræve ISO21500 som standard for projektledelse i sit udbud, og så må leverandørerne se at få lært at gøre det på den måde, hvis de vil have ordren! Det har jeg endnu tilbage at opleve?

Men der er mere på vej! Komitéen TC258 arbejder ihærdigt videre nu med følgende:

ISO21503 Project, programme and portfolio management  – Guidance on programme management

ISO21505 Project, programme and portfolio management – Guidance on governance

Læs mere om arbejdet her fra den svenske deltager, som repræsenterer IPMA.

ISO21504

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.