Kan flagermus forsinke et 60Mkr. projekt i Fredensborg?

Ja, hvis den er fredet! Utallige projekter er de sidste 20-30 blevet forsinkede af fredede spidsmus, frøer og salamandere m.fl. Jeg troede, at det for længst var standard inventar i ethvert anlægsprojekt at check’e for truede dyr og planter, men det kunne man se i går, at det ikke er.

Med en vis skadefryd kunne jeg på DR1’s udsendelse om renoveringen af slotshaven bag Fredensborgs slot se slotshavechef Niels Mellergaard blive noget bleg, da en repræsentant (havde ikke grønne gummistøvler på så vidt jeg kunne se!) for en ornitologforening gjorde opmærksom på, at haven formodentlig havde mindst 4-5 fredede arter af flagermus!

Så projektet blev forsinket i over et kvartal medens flagermusene ynglede færdig helt hen til slutningen af september 2011 og så lige ind i massive regnskyl og en isnende vinder, som næsten stoppede projektet helt indtil den tørre sommer 2012.

Så endnu engang: LAV EN INTERESSENTANALYSE! Du skal også gennemføre en RISIKOANALYSE. Ikke kun på det du skal tilføre; men også på det du skal fjerne! Hvor svært kan det lige være?Fredensborg

Indlæg nr. 1.051

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.