Fortæl din salgsafdeling fra starten hvor stor chancen er for at I tjener penge på den aftale som netop er indgået med kunden

Der er alt for meget høkerregning i tilbud og ofte lægger man simpelthen f.eks. 15% oveni de estimerede omkostninger for at få salgsprisen. Få tænker på, at estimerede omkostninger kan blive mindre men sandelig også større. Den rigtige måde at se det på er at tegne sandsynlighederne ind i en graf. F.eks. er vi 100% sikre på, at vi ikke kommer over 840 timer og vi skønner, at der er 0% chance for at komme under 560 timer (hvilket er 700 timer +/- 20%):Beregn DB

Lægger vi salgsprisen ind ovenpå kan vi pludselig se dramaet. Der er 33% chance for at vi går i nul eller taber penge på aftalen – vil vi egentlig det? Der er 67% chance for at vi går i nul eller tjener penge på aftalen – er det nok? Der er over 50% chance for at vi får et DB hjem på under ca. 5%. Der er under 33% chance for at vi får et DB hjem på 15% eller derover – er det nok?

Populær bliver du ikke; men måske kan du være med til at redde din virksomhed.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.