De bedste Business Cases er temmelig dårlige

Sådan kunne man opsummere kåringen af Årets Bedste Business Case forleden, da eksperterne fra 1Stroke holdt konference for godt 120 deltagere. Vindere var Mater Design og DSB; men nok så vigtigt, så har 1Stroke udgivet deres årlige undersøgelse af kvaliteten af Business Cases i Danmark, og den konkluderer, at der er meget tilbage at ønske, og at det ikke er blevet bedre i år. Interessen samler sig om følgende:

  • De bruges mest til at prioritere projekterne med – isf. som et kontinuerligt vidnesbyrd for projektet eller investeringens berettigelse fra idé og heeeeelt til gevinsterne er høstede.
  • Ansvaret for at skrive dem ligger hos de forkerte (projektlederne typisk) isf. hos dem, der skal nyde godt af og samtidig skal stå for den nødvendige implementering eller ibrugtagning af gevinsterne – gevinstejerne!
  • De er ikke særlig godt align’et med strategien isf. at være direkte resultater af strategien
  • De er symboler på, at hele emnet Gevinstrealisering stadig er noget organisationerne tumler med at forstå og mestre
  • De bruges stort set kun til at få frigivet midler til investeringen isf. at være levende hele vejen til investeringen er ‘betalt tilbage’

Læs rapporten her.

Læs mine andre posts om samme emne i gruppen til højre.

Indlæg nr. 1.395

1 Comment

Mark Guldbrandsen

about 10 måneder ago

Spændende rapport, var netop i gang med at læse op på business cases. Men ja, jeg er det samme i min hverdag, de er kun bruge til at åbne døren, og derefter er de hurtigt glemt igen.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.